preskoči na sadržaj
vijesti

Školsko natjecanje iz likovne kulture

Ella Vađunec i Nika Cvitković – najbolje likovnjakinje

 

Svake godine krajem siječnja u našoj školi održava se školsko natjecanje učenika u likovnoj kulturi. Tako smo i ove godine u ponedjeljak, 29. siječnja organizirali natjecanje i to na temu „Mitovi i legende“. O čudesnom svijetu mitoloških bića slušali smo u uvodnom predavanju te zamislili njihove nestvarne kombinacije iz literarnih predaja. Naš zadatak  bio je oblikovati od žice i užeta mitološko biće, koje će odlikovati originalnost i jasnoća ideje. Također se vrednovala izvedba ideje u materijalu, način građenja forme te vještina izrade. Radove su ocjenjivale učiteljice Jasmina Slivar, Jadranka Ždero i Vlasta Tolić, koja je bila voditeljica natjecanja. Po ocjeni stručnog suda dvije učenice zauzele su prvo mjesto i to Ella Vađunec, 8. c i Nika Cvitković, 8. a s maksimalnih 20 bodova, drugo Katarina Gjurinski 7. c s 19  te treće Natali Brcko 18 bodova. Njihovi radovi kao i oni još četvero učenika upućeni su na županijsko natjecanje u OŠ Stjepana Radića u Božjakovini. Samo deset učenika iz svih škola Zagrebačke županije bit će pozvano na sudjeluje na tom natjecanju koje će se održati 26. veljače.  

Foto-galerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 13. 2. 2018. 11:17

Dan sigurnijeg interneta 2018.

U utorak i srijedu učenici osmih razreda obilježili su Dan sigurnijeg interneta.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 16:45

Brošura za roditelje Vijest ima dokument u privitku

Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske izdao je  brošuru za roditelje „Intervju s roditeljima-odgovori koje je dobro znati“. Brošuru možete preuzeti u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 7. 2. 2018. 16:33

Druženje sa Željkom Horvat -Vukelja

6.02.2018. ugostili smo poznatu dječju književnicu Željku Horvat- Vukelja. Susret je organiziran za učenike 3. i 4. razreda, a nakon programa, djeca su se još nakratko družila s nama uvijek dragom gošćom.

foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 7. 2. 2018. 11:40

Promocija slikovnice Krunoslava Božića

25.01.2018. s početkom u 15:40 sati, u prostoru škole je promovirana  slikovnica "Žaba na izletu", zajednički rad pisca Krunoslava Božića i slikarice Lidije Lovreković.Krunoslav Božić je djecu upoznao sa svojim spisateljskim opusom, a u predstavljanju najnovijeg uratka pomogli su mu i učenici naše škole. Slikovnica je prezentirana i u obliku kratkog filma, a susret je okončan razgovorom pisca s okupljenom djecom.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 26. 1. 2018. 11:32

UPISI U 1. RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Obavijesti se nalaze u priloženim dokumentima

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 24. 1. 2018. 13:08

Likovni radovi za izložbu u Češkoj

I ove godine poslali smo likovne radove na 46. Međunarodnu izložbu dječje likovne umjetnosti koja će se u svibnju 2018. održati u Lidicama u Češkoj. Tema izložbe je  Voda – vrjednija od zlata, upravo zato jer je UN proglasio sljedeće desetljeće Međunarodnom dekadom vode za održivi razvoj. Naša škola na izložbu je poslala 20 - ak učeničkih radova autora: Dore Marković, Jane Bočkaj i Frana Vukovića iz 5. b, Jane Šinjor i Vjeke Ivakovića iz 7. a, Katarine Gjurinski, 7. c i drugih. Za nadahnuće su im poslužile podteme:

- Voda – bez nje nema života

- Voda kao element i njezini različiti oblici

- Voda u prirodi, selu/gradu/zavičaju i domu

- Voda i život u njoj

- Vodeni promet i industrija

- Voda – zdravlje i zabava

- Voda u pričama, bajkama i mitologiji

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 19. 1. 2018. 10:48

Božićno-novogodišnja priredba

SLAVLJE UZ PJESMU I PLES

Veselo i raspjevano bilo je zadnjeg dana prvog polugodišta prošle kalendarske godine. U petak, 22. 12. 2107. u sportskoj dvorani škole održana je božićno-novogodišnja priredba učenika naše škole u kojoj su sudjelovali svi članovi scenskih izvannastavnih skupina koje su za nastup pripremale njihove učiteljice. Nastupili su: zborovi, folklor, ritmička, dramska i recitatorska grupa, a za scenu se pobrinuo vizualni identitet škole. Pozornica je bila ukrašena motivima jaslica, bora s pahuljicama i djedom Božićnjakom na saonicama. Bilo je to slavlje uz pjesmu i ples, a na sceni smo mogli vidjeti razdragana lica naših učenika koji su izvodili program. Priredbu je vodila učenica Petra Ivanković, 7.c . Predstavi su nazočili uz učenike i roditelje i svi zaposlenici škole. Ravnateljica Tatjana Bakarić pozdravila je prigodnim riječima svečani skup i zaželjela svima sretan Božić i Novu godinu. Bio je to uvod u blagdansko raspoloženje i zimske praznike koji su potrajali do 15. siječnja.

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 16. 1. 2018. 09:19

OBAVIJEST

RADOVI NA NOVOM OKRETIŠTU ŠKOLSKIH AUTOBUSA SU ZAVRŠENI. DOVOZ I ODVOZ UČENIKA  ODVIJAT ĆE  SE  (UOBIČAJENO) S DVORIŠNE STRANE ŠKOLE.

KAKO BI SE PRIJEVOZ ODVIJAO NESMETANO I SIGURNO, MOLIMO RODITELJE DA AUTOMOBILIMA  NE ULAZE U ŠKOLSKO  DVORIŠTE.

Nastava u drugom obrazovnom razdoblju započinje 15. siječnja 2018. godine.

Predmetna nastava

         5. - 8. razredi (B raspored)

Razredna nastava

        1. i 2. razredi ujutro

        3. i 4. razredi poslije podne

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 12. 1. 2018. 10:43

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 21. 12. 2017. 14:13

Vrtim zdravi film

Učenici 7-ih razreda sudjelovali su u projektu Vrtim Zdravi Film koji dio je globalne Nestlé inicijative. Edukaciju je vodila učiteljica Tjelesne i zdravstvene kullture Tihana Češković, a cilj je educirati učenike o važnosti pravilne prehrane i važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću.

Na taj način naše poruke dopiru do učenika u fazi u kojoj formiraju svoje stavove i ponašanja te im pomažemo da usvoje zdrave navike koje će biti dio njihovih života i u kasnijoj dobi.

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 20. 12. 2017. 18:34

EKO PREDSTAVA

Gledajući EKO PREDSTAVU 18. prosinca 2017. učenici 3. i 4. razreda naučili su koliko je važno odvajati otpad i zaštiti svoj okoliš.

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 19. 12. 2017. 07:48

Osmaši u Vukovaru: Prvaci u kvizu znanja

I ove godine sudjelovali smo u projektu MZOŠ RH Posjet osmih razreda Vukovaru. Od 11. do 12. prosinca 8.a, b i c razred i razrednici Vlasta Tolić, Matej Mišković i Martina Sraka te učitelj povijesti Ivan Novak, boravili su u Hostelu Dubrovnik koji se nalazi u prostorijama bivše vojarne u Vukovaru. Tijekom dva dana terenske nastave slušali smo niz predavanja i gledali filmove o Domovinskom ratu, povijesti tog dijela istočne Slavonije i Srijema, vučedolskoj kulturi, povijesti obitelji Eltz itd. Obišli smo Muzej grada Vukovara, Muzej vučedolske kulture, Memorijalni centar Domovinskog rata, bolnicu, Masovnu grobnicu na Ovčari, Memorijalno groblje s bijelim križevima, Trpinjsku cestu i Groblje tenkova, spomenik svim žrtvama rata za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav, most Jean Michela Nicoliera, vodotoranj, prolazili kroz poznate dijelove grada kao što su Sajmište i Mitnica itd. Na kvizu znanja i ove smo godine u konkurenciji pet škola osvojili prvo mjesto. Naši predstavnici Blaž Trnčić i Andrija Balenović pokazali su zavidno znanje i od mogućih 20, osvojili 16 bodova te se u školu vratili s diplomom.

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 13. 12. 2017. 09:01

Odluka o natječaju i natječaj Vijest ima dokument u privitku

Odluka o natječaju i natječaj nalaze se u priloženim dokumentima.

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 13. 12. 2017. 08:51

Sjajne Kloštranske mažoretkinje

U subotu, 9.12.2017. u Zagrebu održan je  V. Christmas open na kojem su sudjelovale naše učenice - Kloštranske mažoretkinje. Kući su se vratile s najljepšim Božićnim poklonom oko vrata. Osvojile su tri zlatne i jednu srebrnu medalju.
Jana Bočkaj-solo štap kadeti zlatna medalja
mini formacija štap kadeti -srebrna medalja
mini formacija štap juniori- zlatna medalja
mini formacija batomflag juniori-zlatna medalja.
Čestitamo im na sjajnom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 11. 12. 2017. 12:14

Pametna klupa ispred naše škole

 Ispred naše škole, u Školskoj ulici u ponedjeljak,  4.12. postavljena je  pametna klupa. Pametna klupa postavljena je uz 100% bespovratne potpore Zagrebačke županije u iznosu od 15.684,00 kn. Osim što se na nju može sjesti, može se spojiti mobitel na klupu i napuniti ga, a dok se mobitel puni može se i spojiti na otvorenu WiFi mrežu.
Klupa ima integriran GPS lokator koji je prati gdje god se nalazi, kao i dojavu u slučaju pokušaja oštećenja ili otuđenja.

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 6. 12. 2017. 13:30

Večer matematike

Druženje učenika, roditelja i učitelja održati će se 7. prosinca 2017 od 1600 do 1730 za predmetnu nastavu, a do 1730 do 1900 za razrednu nastavu.

 

Učitelji matematike

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 4. 12. 2017. 14:30

Javni poziv za organizaciju maturalnog putovanja - ponovljeni Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 4. 12. 2017. 11:24

ProMicro

Projekt ProMikro u svom je punom jeku, mikroračunala samo što nisu stigla, a učiteljice Tihana Češković i Željana Tupek odradile su dvije edukacije s micro:bitovima. Dojmove pročitajte u časopisu Vidilab koji je objavio i zanimljivu usporedbu mikroračunala. Više o projektu pod „opširnije“.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 20. 11. 2017. 18:25

Dan sjećanja na Vukovar

 

Povodom 18.11. Dana sjećanja na Vukovar, učenici i učitelji naše škole zapalili su svijeće u Parku hrvatskih branitelja , pred spomenikom poginulih hrvatskih branitelja, u Kloštar Ivaniću.

 

 

foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 17. 11. 2017. 11:49

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Svake se godine u organizaciji Knjižnica grada Zagreba provodi Nacionalni kviz za poticanje čitanja u kojem sudjeluju mladi čitatelji dijelom Lijepe Naše i šire. Ove su godine piod geslom "Čitanje ne dolazi u pitanje" bile ponuđene tri knjige : Milijunaši Maje Brajko-Livaković, Mali ratnik Tihomira Horvata i Pošalji mi poruku Sanje Pilić.Nakon pročitanih knjiga trebalo je riješiti on line kviz, a iz svake školske i narodne knjižnice početkom studenog izvučen je jedan sudionik koji je ušao u krug za izvlačenje glavne nagrade (tableta) na zavrnoj svečanosti.Završna svečanost održala se u srijedu 15.11.2017. u 12 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, a prisutni su bili pisci čije su se knjige čitale za kviz : Maja Brajko Livaković, Tihomir Horvat i Sanja Pilić.

Osim toga, Hrvatsko narodno kazalište izvelo je dijelove iz opere "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana plemenitog Zajca, što je bila poveznica s knjigom Mali ratnik u kojoj je riječ o Sigetskoj bitci.

Ove godine u čitanju su najvredniji bili sedmaši : Ines Bijader, Katarina Gjurinski, Petro Pajur i Gabrijela Baštijan koji su uz pomoć knjižničarke Suzane Lacković rješavali kviz, a na završnu ih je svečanost vodila učiteljica Antonija Borić.

Antonija Borić

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 17. 11. 2017. 11:26

RADOVI U ŠKOLSKOM DVORIŠTU

OBAVIJEST

MOLIMO SVE DJELATNIKE ŠKOLE  I RODITELJE  ZA RAZUMIJEVANJE, STRPLJENJE I SURADNJU.

OD 6.11.2017.( PONEDJELJAK ) POČINJU RADOVI U ŠKOLSKOM DVORIŠTU NA IZGRADNJI  OKRETIŠTA ZA AUTOBUSE .

  • NEĆE BITI MOGUĆ ULAZAK NITI PARKIRANJE U ŠKOLSKOM DVORIŠTU,
  • ZBOG SIGURNOSTI UČENIKA, ODVOZA  UČENIKA PUTNIKA I  OGRANIČENOG BROJA PARKIRNIH MJESTA, MOLIMO SVE RODITELJE DA NE DOLAZE AUTOMOBILIMA PRED ŠKOLU.

DOVOZ I ODVOZ UČENIKA ŠKOLSKIM AUTOBUSIMA BIT ĆE S PREDNJE STRANE  STAROG DIJELA ŠKOLE, IZ ŠKOLSKE ULICE.

- RAZREDNA NASTAVA ULAZ NA VRATA NOVE ŠKOLE

 ( NASUPROT DOSADAŠNJEM)

- RAZREDNA NASTAVAIZLAZ NA VRATA STAROG DIJELA ŠKOLE.

- PREDMETNA NASTAVAULAZ I  IZLAZ NA VRATA NOVE ŠKOLE (NASUPROT DOSADAŠNJEM).

PREDVIĐENO TRAJANJE RADOVA  DO 45 DANA ( OVISNO O VREMENSKIM UVJETIMA).

                                                                       RAVNATELJICA:

                                                                           Tatjana Bakarić

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 31. 10. 2017. 16:41

Pohvala za likovni rad Ivane Dostanić, 5.a

 

Na likovnom natječaju Petar Pan što ga je organizirala Gradska knjižnica Ante Kovačića u Zaprešiću, slika naše Ivane Dostanić, 5.a nalazi se među pohvaljenima. Naime, na natječaj je pristiglo oko 200 radova, a pohvaljeno je njih 20-ak. Pohvaljeni radovi bit će izloženi u knjižnicama diljem Zagreba i Zagrebačke županije. Knjižnica u Zaprešiću priredila je u svojem prostoru prvu od niza izložbi, organiziranih u povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji se održava od 15. listopada do 15. studenog.

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 25. 10. 2017. 11:28

Odluka o raspisivanju natječaja i natječaj Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 23. 10. 2017. 12:37

Dan kravate

Kako je 3.b obilježio Dan kravate (18.10.2017.) pogledajte u foto-galeriji 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 23. 10. 2017. 10:39

Dan kravate

Boravkaši su obilježili Dan kravate. Poslušali smo priču o kravati, pogledali animirani crtani film Kravata Croatica producenta Borisa Kolara i na satu likovne kulture izradili svoje kravate. 

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 20. 10. 2017. 11:30

Obilježili Dane kruha i plodova zemlje

Svečanošću u atriju škole obilježili smo ovogodišnje dane kruha i plodova zemlje. U petak, 13. listopada pod vodstvom č. s. Miljane Marušić, članice vjeronaučne grupe izvele su prigodni recital. Stihove o pšenici, kruhu i vjeri recitirale su Jana Bočkaj, Franka Marković, Hana Pavun i Katja Sloup iz 5. b. Prepune stolove hrane, kruha, kolača, voća i sveg obilja blagoslovio je župnik fra Drago Brglez. Pozvao je učenike da dođu u nedjelju u narodnim nošnjama s košaricama hrane u Crkvu BDM u Kloštar Ivaniću na obilježavanje ove svetkovine. Uvodnom riječju na svečanosti kojoj su nazočili učenici, učitelji i svi zaposlenici škole obratila se ravnateljica Tatjana Bakarić.

Fotogalerija:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 20. 10. 2017. 11:25

1. i 2. razredi obilježili su Dan kruha

1. i 2. razredi su 19.10. obilježili Dan kruha.Od  tijesta su sami  oblikovali peciva raznih oblika. Kako im je bilo pogledajte u foto-galeriji

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 20. 10. 2017. 08:05

Europski tjedan programiranja

U srijedu, 18. 10. učenici osmih  razreda obilježili su Europski tjedan programiranja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2017. 20:38

Naše mažoretkinje i dalje sjajne!

Naše učenice  Jana Bočkaj, Hana Pavun, Franka Sloup, Matea Kozina i Lana Bičanić na International grand prix-u 13.10.2017. u  Austriji  ponovno su zasjale s dvije zlatne i jednom brončanom medaljom.

Čestitamo na uspjehu!

Foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2017. 11:11

Dani kruha

Učenici produženog boravka obilježili su Dan kruha tako što su ispekli peciva. Kako smo se zabavili i što smo ispekli možete pogledati u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 12. 10. 2017. 09:37

Izlet na Plitvička jezera

Učenici 4.a,b i c razreda, u pratnji učiteljica i stručnih suradnica 4.10.2017. boravili su na na jednodnevnom izletu na Plitvičkim jezerima.

 

FOTO-GALERIJA

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 6. 10. 2017. 15:30

Izložba Petar Pan

Likovna grupa predmetne nastave poslala je na natječajnu izložbu u Gradsku knjižnicu Ante Kovačića u Zaprešiću radove na literarnu temu Petra Pana. Izložba se organizira u okviru Mjeseca hrvatske knjige (od 15. listopada do 15. studenoga 2017.), a u povodu osamdesete godišnjice smrti pisca remek-djela dječje književnosti Petra Pana, J. M. Barriea.

     Pod vodstvom knjižničarke Suzane Lacković i učiteljice likovne kulture Vlaste Tolić, učenici su se nakon pročitane literarne teme i likovno izražavala. Kao slikovni predložak o bajkovitom svijetu dječaka koji nije želio odrasti poslužila su nam nadrealistička djela slikara Marca Chagallla.

     Najuspješniji radovi bit će izloženi u prostoru Gradske knjižnice Ante Kovačića tijekom Mjeseca hrvatske knjige, a nakon toga i u drugim knjižnicama Zagrebačke županije i Grada Zagreba.

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 6. 10. 2017. 09:00

Snimanje TV emisije Luka i prijatelji

Na poziv Produkcijskg odjela za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije učenici drugog i trećeg razreda naše škole, u pratnji pedagoginje,  sudjelovali su u snimanju emisije Luka i prijatelji, 2.listopada 2017. Tema emisije bila je život na selu a voditelj emisije je Luka Bulić. Snimanje se odvijalo na lokaciji Stari Mlin obitelji Kunek u Kloštar Ivaniću. Učenici trećih razreda, njih 12, sudjelovalo je u berbi jabuka. Uslijedile su igre u kojima su se natjecali u spretnosti brzog nošenja jabuke na glavi. Najuspješnija dva učenika u toj igri nastavila su dvoboj u natjecanju kako pojesti jabuku koja visi na špagi. Učenici drugog razreda, njih 12, sudjelovali su postupku mljevenja žita, hranili su domaće životinje i sudjelovali u pripremi fine štrudle od jabuka koju su na kraju i pojeli. Luka Bulić se rado fotografirao s učenicima kojima je podijelio i svoje autograme. Na kraju sunčanog jesenskog dana, zadovoljni snimanjem i druženjem s Lukom učenici su otišli kući, a kako je Luka nastavio boravak u seoskoj idili nakon što se najeo finih štrudli morat ćemo pogledati u emisiji koja će se emitirati za otprilike mjesec dana.

Svoje doživljaje sa snimanja učenici su ispričali i novinarki Obiteljskog radija Ivani što se isto može poslušati u programu.

Vesna Vučić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 4. 10. 2017. 12:27

Europski školski sportski dan

Europski školski sportski dan ili skraćeno Dan sporta obilježili smo u petak, 29. rujna 2017. Na taj dan učitelji tjelesne i zdravstvene kulture Tihana Češković i Matej Mišković osmislili su sportski program za učenike koji se održao  tijekom 5. i 6. školskog sata. Igrala se košarka, nogomet, graničari, lovica te skakalo stoj, zvijezda i most. Danas smo svjedoci da učenici većinu vremena provode sjedeći u zatvorenim prostorima, školama i kućama, nad knjigama i kompjuterima. Svrha projekta je promicanje sporta i podizanje svijesti djece o važnosti bavljenja tjelesnim aktivnostima zbog očuvanja i poboljšanja zdravlja. Tako su taj dan školsko igralište i livada ispred dvorane vrvjeli od razigrane dječje cike i graje pod budnim okom učitelja. Na kraju programa učenici su dobili posebne diplome. Program se odvijao u okviru Eu projekta kojeg provodi Središnji ured za sport MZOŠ-a.

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 3. 10. 2017. 09:24

Kuhari

Od ove školske godine smo u našoj školi kao novu izvannastavnu aktivnost uveli male kuhare (3. i 4. razred) pod vodstvom učiteljice Biljane Šunjić. Cilj ove izvannastavne aktivnosti je osposobiti djecu za rad u kuhinji, što obuhvaća pripremanje jednostavnih, zdravih i finih jela u kratkom roku, održavanje čistoće radne površine i namirnica, planiranje i organizacija rada, bilježenje aktivnosti (recepata), služenje kuhinjskim priborom i posuđem. Hranu koju učenici pripreme, zajedno pojedemo.

Na početku svakog sata mali kuhari peru ručice, oni koji imaju dugu kosu vežu ju u rep, oblače pregače i pomažu učiteljici u pripremanju potrebnog posuđa i namirnica. Dogovaramo se o radu na današnjem satu, dijelimo zaduženja.  Svaki sat jedan učenik piše recept za kuharicu koju ćemo izdati na kraju školske godine.

Prvi tjedan smo pripremali voćnu salatu. Svatko je donio po jedan komad voća. Izrezali smo voće, pomiješali ga, podijelili u zdjelice i pojeli.

Drugi tjedan smo pekli palačinke. Bio je to veliki doživljaj za naše kuhare jer su neki po prvi puta uspjeli sami prevrnuti palačinku u zraku.

Treći tjedan smo kuhali griz na mlijeku. Kao i do sada, učenici su pojeli baš sve. Veselimo se idućem satu kuhanja.

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 3. 10. 2017. 07:50

MAŽORETKINJE - USPJESI NAŠIH UČENICA

Učenice  OŠ Braće Radića Marta Zubatović, Lucija Pečić,Elena Hegol, Katja Sloup, Franka Sloup,Jana Bočkaj , Hana Pavun ,Matea Kozina  i Lara Bičanić a članice  Kloštranskih mažoretkinja   na međunarodnom natjecanju  International grand prix održanom 30.09.i 01.10.2017. u Austrijskom gradu Neusield Am See  opet su se vratile kući zveckajući. 
U konkurenciji od 12 zemalja i preko 250 koreografija nastupale  su u tri  kategorije i u sve tri osvojile medalje.
Mini formacija štap kadeti- brončana medalja
Mini formacija štap juniori - zlatna medalja
Mini formacija  batonflag juniori - zlatna medalja.
  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 2. 10. 2017. 20:42

Radionice Centra za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje Krugovi

U okviru preventivnog djelovanja škole, a vezano za prevenciju nasilja među djecom održane su radionice u trećim razredima naše škole.Radionice su održale stručne djelatnice Centra za edukaciju, savjetoavnje i humanitarno djelovanje Krugovi uz nazočnost razrednih učiteljica i pedagoginje u petak, 22.09.2017.

foto-galerija

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 25. 9. 2017. 12:52

Razgovor s novinarkom Obiteljskog radija Ivanić

U četvrtak 21.09.2017. novinarka Obiteljskog radija Ivanić posjetila je prvašiće naše škole.Ovaj put učenici koji pri dolasku u školu i povratkom kući koriste školski autobus pričali su što sve znaju o prometu i što su u školi saznali kada su ih posjetili policijski službenici.Poslušajte ih na OR Ivanić, u petak 29.09.2017. u 1015 i u 18.15 sati.

Podsjećamo da se na web stranici OR Ivanić nalaze snimke ranijih emisija u kojima su sudjelovali učenici naše škole.

V.Vučić, pedagoginja

FOTO-GALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 25. 9. 2017. 12:37

Posjet djelatnika PP Ivanić Grad

U okviru preventivnog djelovanja škole, a vezano za sigurnije snalaženje u prometu na putu od kuće do škole, policijski djelatnici PP Ivanić Grad posjetili su prve razrede naše škole u utorak 12.09.2017.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 25. 9. 2017. 12:23

Na izložbi igračaka

Posjetili smo izložbu „I stari su bili mali“  postavljenu u Pučkom domu u Kloštar Ivaniću. Radi se o izložbi starih igračaka i predmeta kojima su se igrali i služili preci naših učenika, a kojih danas nema u upotrebi. To su lutke, kolica, zipke, krevetići, pračke, pikule, jedrilice u orahovoj ljusci, drvene klepetaljke i leptiri , glazbala itd., a tu je i vezenina i pletenina te svečana oprema za krštenje novorođenčeta. Postav prate fotografije ljudi iz prošlih vremena. Izložbu je organizirala udruga Prijatelji Kloštra koja već niz godina djeluje i prikuplja etnografsku građu na našem području.

U pratnji učitelja, učenici su s oduševljenjem gledali izložbu i upoznali se s igračkama svojih roditelja, ali i djedova i baka. Bila je to prilika za otkrivanjem doba prije kompjuterskih igrica kojima su uvelike zaokupljena današnja djeca.

Fotogalerija:

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 23. 9. 2017. 12:46

Prvašići i novinarka Obiteljskog radija Ivanić

I ove godine nastavljamo s realizacijom medijskog projekta u suradnji s Obiteljskim radio Ivanić. Na samom početku ovogodišnje suradnje novinarka radio Ivanić razgovarala je s prvašićima o njihovim dojmovima prvih dana u školi. Što su sve rekli  novinarki, teti Ani (a rekli su puno toga) možete poslušati u emisiji Djeca i mladi na radiju  Obiteljskog radija Ivanić u petak, 22.9.2017 u 10.15 i 18.15.

Fotogalerija:

Vesna Vučić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 15. 9. 2017. 11:25

PRVI DAN ŠKOLE - PRVAŠIĆI

U ponedjeljak, 4.rujna 2017.,  prvog dan nastavne godine u 12 sati svečano su dočekani učenici prvog razreda. Svečani doček započeo je pljeskom učenika drugog razreda koji su prvašiće dočekali u školskoj sportskoj dvorani.

Uz pozdrav dobrodošlice ravnateljice škole, Tatjane Bakarić, uslijedio je svečani program. U programu su nastupili učenik Luka Mandić iz 4.b s lutkarskim monologom, raspjevani zbor učenika drugog razreda te učenice 7.c, Marija Kelin i Gabrijela Baštijan u vrlo zanimljiivom scenskom nastupu.

               Riječi dobrodošlice prvašićima uputio je i gospodin Krešimir Bunjevac ispred Općine Kloštar Ivanić. Općina Kloštar Ivanić i ove godine pripremila je prvašićima prigodne poklone za početak školovanja, majice i slikovnicu. Po razrednim odjelima prvašiće je prozvala pedagoginja Vesna Vučić. Uslijedilo je fotografiranje u bojama poklona te odlazak s učiteljicama u učionice.

 Ove školske godine u prvi razred upisano je ukupno 55 učenika, 27 dječaka i 28 djevojčica, raspoređenih  u tri razredna odjela. Razredne učiteljice prvih razreda su učiteljica Snježana Balaban (1.a), učiteljica Jelena Mesarić (1.b) i učiteljica Sanela Kezerić (1.c).

Želimo im vesele i uspješne školske dane!

Vesna Vučić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sergej Pavlek  datum: 8. 9. 2017. 10:35
» Arhiva naših vijesti    
 


Kalendar rada

Obrazovanje

 

 


Sigurnost na internetu


Red Button

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 


Stručni skupovi


Korisne poveznice


Časopisi

preskoči na navigaciju