preskoči na sadržaj
Vijesti

EU Code Week

Ove je godine (7.-22. listopada) EU Code Week obilježen u školama diljem Europe desetu godinu za redom. Učenici Osnovne škole braće Radića po drugi put sudjeluju u obilježavanju europskog tjedna programiranja računalnim i unplugged aktivnostima.

Učenici 2. a, 2. b i 2. c razreda imali su priliku da kroz igru Cody-Roby uče o računalnom razmišljanju, a uz to su se i dobro zabavili. Dok su ostali učenici čekali na red, prisjetili se se igre Run Marco i blok programiranjem pomogli dječaku Marcu da pronađe izlaz iz džungle uz pomoć učiteljice Željane Fabijanić. https://sites.google.com/view/informatika-k-iv/po%C4%8Detna-stranica/2-razred/eu-code-week-2023?authuser=0

Učenici predmetne nastave zajedno s učiteljima Ksenijom Kahlinom, Sergejom Pavlekom i Ivanom Jurić imali su priliku izraziti svoje osjećaje na mikroračunalima „Micro:bit“ na satu Informatike, a na satu Tehničke kulture spajali su strujni krug pomoću elektroničkih elemenata, čime su napravili smiješka ili tužni izraz lica. Učiteljica Ksenija pobrinula se da svoje osjećaje izraze na engleskom jeziku.

Kako je izgledalo, provjerite u galeriji fotografija. 😊

   

              Ivana Jurić
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Jurić   datum: 3. 11. 2023.

Kalendar rada


BRINI O SEBI

E-DNEVNIK


ŠKOLA ZA ŽIVOT!


Obrazovanje

 

 


Sigurnost na internetu

Red Button

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 


Stručni skupovi


Korisne poveznice


Časopisi

preskoči na navigaciju