preskoči na sadržaj
Vijesti

Terenska nastava osmih razreda

 Učenici osmih razreda posjetili su Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu i Branimir Mingle Mall.

  Prvo su uživali u filmu Wonka koji je temeljen na izvanrednom liku iz priče Charlie i tvornica čokolade, najprepoznatljivije dječje knjige Roalda Dahla i jedne od najprodavanijih dječjih knjiga svih vremena, Wonka priča čudesnu priču o tome kako je najveći izumitelj, čarobnjak i proizvođač čokolade na svijetu postao omiljeni Willy Wonka kakvog danas poznajemo.

  Nakon filma učenici su u Tehničkom muzeju imali prilike zaviriti u model rudnika ugljena i metala u prirodnoj veličini ukupne duljine više od tristo metara koji pruža vjeran i upečatljiv doživljaj pravog rudnika. Na odjelu transformacije energije upoznali su se s primjenom mišićne energije, energije vode i vjetra, parnih postrojenja, elektroenergije…Na odjelu prometnih sredstava uočili su povijesni razvoj prometnih sredstava na kopnu, vodi i u zraku. Na odjelu astronautike izloženi su modeli najpoznatijih svemirskih letjelica, a učenici su se upoznali s povijesnim razvojem astronautike.

 

 

Maja Špehar
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Jurić   datum: 20. 12. 2023.

Kalendar rada


BRINI O SEBI

E-DNEVNIK


ŠKOLA ZA ŽIVOT!


Obrazovanje

 

 


Sigurnost na internetu

Red Button

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 


Stručni skupovi


Korisne poveznice


Časopisi

preskoči na navigaciju