preskoči na sadržaj
Vijesti

Eko grupa - Mali ekolozi

Okuplja učenike i učenice trećih i četvrtih razreda koje zanima priroda i sve što je vezano uz zaštitu prirode. Ukupno nas ima dvadeset i dvoje.

Cilj nam je razvijati svijest o bogatoj biološkoj raznolikosti i o važnosti očuvanja prirodnog bogatstva. Poticati ljubav prema prirodi i razumjeti međusobnu povezanost ljudi i prirode te kako čovjek svojim neodgovornim ponašanjem prema prirodi može štetiti sam sebi.

U našem radu nastojimo obilježiti sve važnije datume kao što su : Svjetski dan mora (22.9.), Svjetski dan zaštite životinja(4.10.), Dan jabuke (20.10.), Dan lastavica(19.3.), Svjetski dan zaštite šuma (21.3), Dan voda (22.3.), Dan planete Zemlje... uz svaki važniji datum odaberemo biljku ili životinju te istražujemo sve o njoj. Učimo gdje žive, čime se hrane, kako se ponašaju, kako su građene, crtamo, pišemo i igramo se. Na primjer, uz Svjetski dan mora odabrali smo sredozemnu medvjedicu, proučili je i izradili plakat o njoj. 

Pri istraživanju koristimo internet, enciklopedije, časopise, mikroskop odnosno sve nama dostupne izvore. Učenici često sami ili u paru žele istražiti neku biljku ili životinju pa nam nakon istraživanja kod kuće to i prezentiraju na satu. Naše teme nisu vezane samo uz planet Zemlju već i uz svemir.  Tako su dvije djevojčice kod kuće proučavale planete Sunčevog sustava, a nakon proučavanja prezentirale su nam što su naučile.

U planu nam je održavanje i uljepšavanje našeg školskog dvorišta: sadnja cvijeća i čišćenje smeća. Nakon proljetnog odmora učenika, točnije 24.4. obilježit ćemo Dan planeta Zemlje uključivanjem u akciju „Zelena čistka“  u kojoj će svaki razred očistiti dio okoliša škole. Eko grupa će biti zadužena za sadnju cvijeća.

Kao eko-grupa uključeni smo u razne eko projekte kao što su „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“. Tim projektom nastojimo prikupljanjem plastičnih čepova pomoći Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Uključeni smo i u projekt „Zeleni korak“ prikupljanjem starog papira. Imamo i posebne spremnike za odlaganje starih baterija.

Kao škola ekološki smo osviješteni i razvrstavamo sav otpad u posebne spremnike koji su postavljeni na svakom katu škole.

Od prošle godine naša škola ima i Eko- kutić. Veseli nas što sada imamo posebno mjesto u školi gdje možemo raditi i izlagati naše radove.

Fotogalerija
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sergej Pavlek   datum: 6. 4. 2017.

Kalendar rada

Obrazovanje

 

 


Sigurnost na internetu


Red Button

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 


Stručni skupovi


Korisne poveznice


Časopisi

preskoči na navigaciju