preskoči na sadržaj
Vijesti

Erasmus + radionice

Ove se godine po prvi puta i naša škola uputila u Erasmus pustolovinu. Pod vodstvom koordinatorice, prof. Ksenije Kahline, krenuli smo s programom KA122-SCH s nazivom ‘’Pulling the Plug on Bullying / Isključi nasilje iz igre’’. Cilj projekta je educirati učitelje i  

stručnu službu u praktičnom znanju razumijevanja dinamike nasilja i agresivnog ponašanja te razviti vještine prevencije nasilja i upravljanja razredom u svrhu stvaranja sretnijeg i zdravijeg školskog okružja.  

Prve dvije mobilnosti odvijale su se od 6.-11.11. u Dublinu i Berlinu. Učiteljice Martina Podnar Bočkaj i s. Blaženka Marijanović u Dublinu su pohađale tečaj pod nazivom ‘’Classroom Management Solutions for Teachers: New MethodologiesEffective MotivationCooperation and Evaluation''. U sklopu tečaja svoje su iskustvo obogatile mnoštvom aktivnosti koje uz nove metode i motivaciju u poučavanje unose i zanimljivosti u vidu tajanstvenosti u zadatcima. Učiteljice su stekle nova znanja i motivaciju kojima će inspirirati svoje kolege i učenike.  

Osim samog tečaja, dragocjena iskustva razmijenile su i s ostalim sudionicima iz raznih europskih zemalja, Španjolske, Poljske, Portugala, Njemačke, Finske, Italije te ujedno naučile korake tradicionalnih irskih plesova, družile se na sajmu tradicionalne hrane zemalja sudionica, upoznale ljepote glavnog grada Irske i njegove okolice te sudbine irskih emigranata u predivnom Epic muzeju. 

Berlinu su se istovremeno učiteljice Ivana Jurić i Biljana Šunjić educirale na tečaju pod temom Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention. Na tom tečaju je sudjelovalo ukupno osam sudionika iz različitih zemalja (Grčka, Latvija, FrancuskaŠpanjolska). Uz izvrsnu jutarnju kavu i uvodne aktivnostina predavanjima i praktičnim radionicama naučile su puno o tome kako prepoznati nisku i visoku emocionalnu inteligencijukako nam to prepoznavanje pomaže u prevenciji nasiljate na koji način u slučaju da do nasilja ipak dođe treba reagiratiIzmijenile su iskustva sa sudionicima iz ostalih zemalja škola i shvatile da svaka škola ima svoje problemeno da se neki problemi protežu kroz sve škole, bez obzira na državu. Upile su dobru atmosferu i ponijele puno znanja i dojmova u svoju školu. Uz učenje i radionice uživale su u povijesnim znamenitostimaraznovrsnoj multikulturalnoj gastronomiji i ostalim divotama Berlina. 

Stečena znanja učiteljice su prenijele svojim kolegama na radionicama na Učiteljskim vijećima koja su se održala 27. i 28.12.2023.  Pogledajte fotografije.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Jurić   datum: 16. 1. 2024.

Kalendar rada


BRINI O SEBI

E-DNEVNIK


ŠKOLA ZA ŽIVOT!


Obrazovanje

 

 


Sigurnost na internetu

Red Button

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 


Stručni skupovi


Korisne poveznice


Časopisi

preskoči na navigaciju