preskoči na sadržaj
Vijesti

Lions Quest-Vještine za adolescenciju - edukacija

U sklopu projekta u okviru preventivnog programa naše škole „Stisni crveno za nasilje“, financiranog sredstvima MZO, 22. i 23. veljače 2024.g., u prostorijama škole održana je edukacija Lions Quest – Vještine za adolescenciju. U edukaciju su bili uključeni učitelji predmetne nastave, ravnateljica i stručne suradnice.  Lions Quest  je preventivni program koji je  namijenjen učenicima od 10 do 14 godina, a temelj mu je poticanje socijalno-emocionalnih kompetencija kod djece i mladih s područjem djelovanja na sprječavanju vršnjačkog nasilja i ovisnosti o drogama, sprječavanju nasilja i konfliktnih situacija. Osmišljen je za poučavanje socijalnih vještina, izgradnju karaktera i učenje o vrijednostima u društvu. Kao bitne vještine Lions Quest navodi: upravljanje emocijama i rješavanje konflikata, samopouzdanje, samodisciplinu, odgovornost i prosuđivanje, djelotvornu komunikaciju, donošenje odluka i rješavanje problema, jačanje veza, odupiranje negativnim pritiscima vršnjaka, bolje promišljanje i postavljanje ciljeva i rad u društvenoj zajednici.

Program je nastao kao rezultat suradnje Ureda za droge i kriminal pri Ujedinjenim narodima (UNODC-United Nations Office on Drugs and Crime) i LIONS pokreta. Nalazi se u europskoj i američkoj bazi znanstveno evaluiranih, učinkovitih programa.

Edukacija je uspješno provedena te očekujemo da će usvojena  znanja o vještinama iskustvenog učenja, otkrivanja i povezivanja s učenicima i među učenicima, biti „alat“ koji će moći  primijeniti u svakodnevnom životu i na taj način im  pomoći da se razviju u samopouzdane osobe koje poštuju sebe i druge te se odlučuju za zdrave izbore.

Izvor: web

Fotogalerija

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sergej Pavlek   datum: 28. 2. 2024.

Kalendar rada


BRINI O SEBI

E-DNEVNIK


ŠKOLA ZA ŽIVOT!


Obrazovanje

 

 


Sigurnost na internetu

Red Button

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 


Stručni skupovi


Korisne poveznice


Časopisi

preskoči na navigaciju