preskoči na sadržaj
školska knjižnica

 

Izvannastavna aktivnost "Mladi knjižničari : srijeda 12:00-12:45

 

 

 


 

 

 

STANJE FONDA :

Učenički fond : 5684 svezaka

Učiteljski fond : 1585 svezaka                                                                                                              

AV građa :214 kom.

Knjižnični softwer : ZakiX  

                                                                                                                          

Knjižničarka : Suzana Lacković, prof. filozofije i dipl. bibliotekar

Školska knjižnica je knjižno, informacijsko i komunikacijsko središte škole. Zadaća joj je  selekcionirati, prikupljati , obrađivati,čuvati te davati na korištenje knjige, neknjižnu građu i druge informacijske resurse. Knjižnica brine o informacijskom opismenjivanju učenika, te osposobljavanju za samostalno učenje i cjeloživotno učenje, te promiče knjigu i čitanje kroz razne aktivnosti ( književni susrete, Noć knjige, projekte","Čitanjem do zvijezda", radionice, kvizove i dr.) , obavlja kulturnu i javnu djelatnost u školi, te surađuje s drugim knjižnicama i srodnim kulturnim i javnim ustanovama.

                                                                                             

 

  Prilažem link na on line katalog školske knjižnice OŠ braće Radića u sustavu ZakiX.

       

 

on line izvori:

         

 

Izvori za učenje na internetu

U suvremenom svijetu govori se o programiranju kao vještini koja po važnosti stoji uz bok čitanju i pisanju.Ističe se da učenje kodiranja/programiranja pomaže djeci u rješavanju problema, logici i kreativnosti.Sat kodiranja je pokret  ( iza kojeg stoji neprofitna organizacija Code.org.)u kojega su uključeni učenici preko 180 zemalja.Vodiči su dostupni na preko 40 jezika. Evo linka na stranicu :

vijesti

"Čitamo mi, u obitelji svi"

15.12.2017. krenuli smo s projektom za poticanje čitanja "Čitamo mi, u obitelji svi". Prvi sudionici projekta preuzeli su ruksake sa knjigama, koje će u njihovoj obitelji boraviti narednih pet dana, a o dojmovima zajedničkog čitanja u obitelji učenici će u srijedu izvjestiti svoje razredne kolege.Nadamo se  da će i neke neodlučne potaknuti da nam se priključe u provedbi projekta, jer ruksaci su puni pravih knjižnih poslastica.

   .

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 15. 12. 2017. 11:41

Školsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

Rang lista sudionika na školskom natjecanju "Čitanjem do zvijezda"
1. 20040 JELKA 32  boda
2. 12345 BELLA 31 bod
3. 16122 PATULJAK 27 bodova
4. 13883 CIGLA 21 bod

Prva tri rangirana sudionika upućuju se na županijsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda"

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 8. 12. 2017. 11:46

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2017.

Najprije, čestitka učenici Ines Bijader koja će nas predstavljati na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja!

Završna svečanost održat će se u srijedu 15.11.2017. u 12:00 sati u predvorju Nacionalne i Sveučilišne knjižnice.Hrvatsko narodno kazalište izvest će tom prigodom program iz opere "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana plemenitog Zajca.Na završnoj svečanosti sudjelovat će pobjednici iz svih školskih  i narodnih knjižnica , a glavna nagrada koju će imati priliku osvojiti je phablet Lenovo Phab Plus , srebrni 32 GB. 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 6. 11. 2017. 11:23

Moja prva knjiga

Za sve zainteresirane učenike, koji se žele uključiti u natječaj "Moja prva knjiga" evo i video priloga kako izraditi slikovnicusmiley

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 6. 11. 2017. 08:22

Mjesec hrvatske knjige

U razdoblju od 15.10. do 15.11. obilježava se Mjesec hrvatske knjige.Ove je godine u znaku enciklopedistike.

Tim povodom školska knjižnica provodi kviz o poznavanju i uporabi encikopedija.Učenicima je održano  kraće izlaganje, a svoje su znanje provjerili na kvizu.Djeca su pitanja iz kviza rješavala u timovima, a pobjednička ekipa nagrađena je časopisima.

   

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 26. 10. 2017. 11:25

Mjesec školskih knjižnica

25.10. 2017. 1.c posjetio je školsku knjižnicu.Učili smo o knjižnici : gdje su na policama smještene knjige za početnike u čitanju, kako posuditi knjigu, kako čuvati školsku knjigu, ponašati se u prostoru knjižnice itd.Pročitali smo slikovnicu "Miš" Božidara Prosenjaka i razgovarali o pročitanom. Ulični miš svakako nije kućni ljubimac, ali djeca su rado podijelila svoja iskustva o tome kako brinu o kućnim ljubimcina : psima, mačkama....

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 25. 10. 2017. 11:24

Obavijest o natječaju

Udruga Kalibra svake godine raspisuje natječaj "Moja prva knjiga", za učenike i učenice osnovnih škola, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Natječaj se sastoji od pisanja i ilustriranja vlastite priče, a najbolji radovi se tiskaju.Svrha mu je poticanje dječje kreativnosti, te razvijanje likovnih i literarnih vještina.Više informacija moze se pronaći na www.mojaprvaknjiga.com

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 23. 10. 2017. 08:45

Međunarodni mjesec školskih knjižnica

I u našoj školskoj knjižnici obilježavamo Međunarodni mjesec školskih knjižnica.S prvašićima se održavaju edukacije o školskoj knjižnici.U posjetu  knjižnici  bila su i djeca iz posebnog odjela, učenici s posebnim potrebama. Predstavljena im je knjižnica, te pročitana slikovnica Svjetlana Junakovića "Dome, slatki dome", o kojoj smo i razgovarali.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 18. 10. 2017. 10:38

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2017.

U Mjesecu hrvatske knjige već tradicionalno se provodi Nacionalni kviz za poticanje čitanja.Škola svake godine sudjeluje u kvizu. Ove godine kviz se provodi  pod sloganom "Čitanje ne dolazi u pitanje".

Za korisnike koji imaju pristup internetu, na navedenom linku mogu  dobiti sve informacije o knjigama koje treba pročitati za sudjelovanje u kvizu, te pristupiti kvizu. Kviz se rješava on line. Kako je Mjesec hrvatske knjige u znaku enciklopedistike, tako su u kviz uključena i pitanja za koje odgovore treba potražiti na ponuđenim on line enciklopedijama.

Za učenike koji nemaju pristup internetu svake se godine omogućava da kviz rješavaju u školskoj knjižnici.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 6. 10. 2017. 14:15

Pretplata na časopise

U škoklskoj godini 2017./18. učenici se mogu pretplatiti na sljedeće časopise:

 

Moj planet,polugodišnja pretplata 90,00 kn

                   godišnja pretplata 180,00 kn

Prvi izbor, polugodišnja pretplata 80,00 kn

                  godišnja pretplata  160,00 kn

Radost, polugodišnja pretplata 80,00 kn

              godišnja pretplata 150,00 kn                    

Smib, polugodišnja pretplata 75,00 kn

           godišnja pretplata 150,00 kn 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 18. 9. 2017. 12:37

Nova knjiga u knjižnici

Grupa autora izradila je Slikotvorine, knjigu punu kreativnih ideja za izradu crteža, ukrasnih predmeta i sl.

Slikotvorine. Rijeka :Leo-Commerce, 2014. 

   

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 17. 5. 2017. 10:57

Što čitati?

Naši najmlađi korisnici ponekad svoje knjige i slikovnice koje su  pročitali doniraju školskoj knjižnici, omogučavajući i drugima da pročitaju ovo vrijedno štivo. Evo jedne prekrasne slikovnice iz prometne kulture, koja se putem donacija našla na policama i dostupna je najmlađima. Kroz ovu slikovnicu upoznat ćete prometne znakove te naučiti kako se ponašati u prometu.

Mladen Kušec i Damir Brčić. Priča o prometnim znacima. Zagreb : Školska knjiga, 2003.

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 4. 4. 2017. 12:57

Krunoslav Božić

U sklopu programa obilježavanja manifestacije Noć knjige ugostit ćemo književnika Krunoslava Božića. Našim  učenicima to je prilika da bolje upoznaju pisce iz svog zavičaja.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 3. 4. 2017. 10:09

Pun ruksak knjiga

Učenički dojmovi tijekom provedbe projekta "Pun ruksak knjiga":

"Najdraža knjiga mi je bila Jurilice, jer opisuje razvoj vozila.U početku su sva vozila bila spora i male snage.Kasnije parni vlakovi postaju vlakovi velikih brzina, a auti i motori prave jurilice.

Kastor vrtlari : knjiga mi je zanimljiva jer opisuje muku dabra s grahom.Odlučio sam i ja na njegov način posaditi grah.Priče o šumi: sviđa mi se kako se životinje slažu i pomažu jedni drugima." Borna Bešvir, 3.a

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 24. 3. 2017. 12:50

Pun ruksak knjiga

Učenički dojmovi tijekom provedbe projekta "Pun ruksak knjiga" laugh

 

"Meni se najviše svidjela iz ovog plavog ruksaka knjiga Kastor vrtlari.Jako mi se svidjelo kada su Kastor i Frippe posadili grah i cijelo vrijeme su se brinuli za njega.Priča o šumi: jako mi se svidjelo kako životinje u šumi žive, rade i druže se zajedno.

Tajna sretne djece : svaki roditelj postupa na način na koji misli da je najbolji za svoje dijete.Ta knjiga je jako poučna jer su nevedena druga iskustva ljudi.

Knjiga 77 kuhinjskih pokusa jako se svidjela mami, tati, sestrama i meni.Ima jako puno zanimljivih i zabavnih pokusa koje možeš napraviti kod kuće".

Karla Koščević, 3.a

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 24. 3. 2017. 12:40

Pun ruksak knjiga

Učenici 3.a razreda koji su se uključili u projekt "Pun ruksak knjiga", kojemu je cilj promovirati knjigu i čitanje, te poticati cijelu obitelj da se uključi u čitanje o ovom su projektu vodili i Dnevnik čitanja, te izdvajam  dojmove pojedinaca.

 

"Najviše mi se svidjela knjiga Kastor vrtlari zato što su Kastor i Frippe posadili grah i uzgojili ga za svoje obroke. Tati i bratu se svidjela knjiga Jurilice.Knjiga je prepuna brzinskih rekorda koje su postigli neustaršivi ljudi.Tatu fasciniraju ljudi koji su uspjeli napraviti tako moćne strojeve.Mami se svidjela knjiga 77 kuhinjskih pokusa"

Lana Popović, 3.a 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 24. 3. 2017. 12:24

Dječje maškare

28.02.2017. održan je dječji karneval u školi.Neobični junaci svratili su i u knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 28. 2. 2017. 16:14

Međunarodni dan materinskog jezika

21.02. u prostoru knjižnice obilježili smo Međunarodni dan materinskog jezika

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 21. 2. 2017. 13:34

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

Rezultati natjecanja "Čitanjem do zvijezda"

1. 28011 LORA                  40 bodova
2. 09585 KRASTAVAC       39 bodova
3.10521 JELKA                 37 bodova
4.02007 JEDNOROG         35 bodova
5.76577 ĐURĐA                29 bodova
6.16201 ZMAJO                27 bodova
7.21063 HRVATSKA          27 bodova
8.28820 LANAB                 26 bodova
9. 12345 PAOLA                25 bodova
10.20006 BELLA                22 boda
  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 13. 12. 2016. 15:44

ČITANJEM DO ZVIJEZDA

U petak 9.12.2016. u 12.00 sati provedno je školsko natjecanje "Čitanjem do zvijezda".

Sljedećih troje natjecatelja  plasirali su se na Županijsko natjecanje :

28011 LORA             40 bodova

09585 KRASTAVAC   39 bodova

10521 JELKA             37 bodova

te rezervni natjecatelj, u slučaju spriječenosti nekog od gore navedenih 02007 JEDNOROG 35 bodova

 

Svi sudionici natjecanja mogu u prostoru  knjižnice pogledati svoje testove.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 9. 12. 2016. 13:28

Pun ruksak knjiga

Prema već iskušanom i uspješnom modelu projekta "Čitamo mi, u obitelji svi" koji provodi HMŠK ove smo se godine sami upustili u provedbu projekta za poticanje čitanja učenika mlađe dobi. Tako su ovoga petka 4.11. prvi ruksaci napunjeni zanimljivim knjigama za obiteljsko čitanje, krenuli na svoje "putovanje". U provedbi projekta pomogao nam je i jedan izdavač opskrbivši nas ruksacima, a ponešto njihovih doniranih knjiga našlo se u njima. Našim sudionicima želimo ugodno obiteljsko druženje uz knjige!heart

  

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 7. 11. 2016. 15:40

Dan kruha

U petak 14.10.2016. obilježili smo Dan kruha te Dan zahvalnosti za plodove zemlje.Već tradicionalno obilježavamo ih izložbom u holu škole u kojoj sudjeluju naši učenici. Riječ je o izložbi pekarskih proizvoda, ukusnih peciva, kruščića i drugih delicija koje pripremaju njihove mame, bake, a ponekad i učenici sami, te plodova iz njihovih vrtova i voćnjaka. Izložba je upotpunjena kraćim programom koji je pripremila časna Miljana sa svojim učenicima, te blagoslovom kruha.Nakon programa u predvorju škole učenici su nastavili s konzumacijom onog što su donijeli na izložbu, po razredima.

Cilj je ove manifestacije ukazati djeci na važnost kruha ne samo kao prehrambene namirnice na našem svakodnevnom jelovniku već i na njegovu  duhovnu i kulturnu važnost.

Dio atmosfere s ove manifestacije koju u školi priređujemo svake godine prenosimo na fotografijama u foto galeriji 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 17. 10. 2016. 08:56

Svjetski tjedan svemira

Zašto Svjetski tjedan svemira obilježavamo u razdoblju od 4.10. do 10.10.?

Riječ je o godišnjicama lansiranja prvog umjetnog satelita te  prihvaćanja načela o miroljubivom istraživanju i korištenju svemira.

Glavni nositelj događanja u Hrvatskoj je World Space Week Hrvatska, a predviđena su brojna predavanja, prezentacije,promatranje teleskopom, filmske premijere i dr. World Space Week organizacija osnovana je 1981. u Houstonu.Zajedno sa UN Uredom za miroljubivo korištenje svemira odabiru godišnju temu. Ove godine je to "Istraživanje Marsa, otkrivanje Zemlje".

Među brojnim događanjima izdvojila bih slaganje puzzla "Dječja karta Solarnog sustava" u prostoru Knjižnice grada Zagreba, na Starčevićevom trgu, u Zagrebu. Također ćemo Tjedan svemira obilježiti i u našoj školi čitanjem, crtanjem, te izložbom knjiga na temu svemira.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 4. 10. 2016. 13:24

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2016.

Svake se godine u okviru Mjeseca hrvatske knjige provodi natjecanje za mlade čitatelje pod nazivom Nacionalni kviz za poticanje čitanja. Kviz organiziraju Knjižnice Grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu, te Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice.Naslov i tema kviza u 2016. godini je ČITAM STO NA SAT.Pod vodstvom učiteljice Antonije Borić i naši se učenici svake godine uključuju u ovaj kviz.

Kviz se provodi on line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske te u dijaspori.

Literatura prema kojoj su osmišljena pitanja u ovogodišnjem kvizu :

Miro Gavran, Ljeto za pamćenje

Snježana Babić Višnjić, Krugovi na vodi

Nena Lončar, Bio sam pas i opet sam

Više informacija na sljedećim stranicama:

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 6. 9. 2016. 11:44

Kastor za najmlađe

U sklopu projekta "Čitamo mi, u obitelji svi" nabavljeno je nekoliko slikovnica o Kastoru, švedskog pisca i ilustratora Larsa Klintinga.Kastor peče kolač već je sada dostupna našim korisnicama, dok će ostale moći koristiti po završetku projekta.

Prekrasno ilustrirana slikovnica uvodi dijete u svijet kućanstva, točnije upoznaje ga s kuhinjskim priborom koji  nam  je potreban da bismo ispekli kolač, te vrstom sastojaka koje trebamo za kolač, a također dijete uči što nam je sve potrebno da bismo postavili stol.Poučna je, dijete uči nove pojmove, te estetski obogaćuje dječji svijet. Postupak pripreme kolača opisan je postupno i detaljno, a na kraju slikovnice malim čitateljima ponuđen je i recept .

Ukoliko smo vas zaintrigirali za malog Kastora, više o ovim slikovnicama, ali i interaktivne igre možete pronaći na stranici http://slikovnice.info/kastor/knjige

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 12. 5. 2016. 12:02

Čitanjem do zvijezda

U petak 6.05.2016. sudjelovali smo na državnom natjecanju "Čitanjem do zvijezda".Na vrlo zahtijevnom testiranju, gdje se osim poznavanja sadržaja propisanih romana, zahtijevalo i razumijevanje smisla, interpretacija,  karakterizacija likova, jezična analiza djela i poznavanje značenja riječi, stilskih figura, poznavanje spisateljske biografije, te opća kultura , naši su učenici osvojili 2. mjesto.Čestitamo!

 

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 9. 5. 2016. 08:16

Jadranka Čunčić Bandov

5.05.2016. ugostili smo u školi književnicu Jadranku Čunčić Bandov. Gospođa Bandov pripremila je kolaž  svojih igrokaza, koje uvijek sama izvodi pomoću lutaka iz vlastite izrade.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 5. 5. 2016. 16:11

Noć knjige

22.04.2016. održana je "Noć knjige" u našoj školi. Manifestaciji se priključio velik broj učenika, te njihovi roditelji.Družili smo se s književnicima Sonjom Zubović i Draganom Miščevićem, te završili  kreativnom radionicom. Kako je to izgledalo možete pogledati na fotografijama :

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 25. 4. 2016. 10:03

Najljepša stonoga sunčanih vrtova

Jedna od knjiga Sonje Zubović Najljepša stonoga sunčanih vrtova uvrštena je i u on line biblioteku International Children Digital Library, pa vam linkom na ovu stranicu pružamo mogućnost  da ju pročitate.heartheart

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 18. 4. 2016. 09:03

Predstavljamo Sonju Zubović

U sklopu manifestacije "Noć knjige" ugostit ćemo književnicu Sonju Zubović.Mlađim čitateljima, koji su najredovitiji posjetitelji u knjižnici poznata je njena slikovnica Kako se gleda abeceda. To je jedna od onih slikovnica s kojima kroče u svijet knjiga i čitanja.No bibliografija gospođe Zubović je uistinu impresivna, pa ćemo je , uz kratak životopis (preneseno sa stranice Društva hrvatskih književnika) i predstaviti.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 18. 4. 2016. 08:42

Međunarodni dan dječje knjige

Učenici 2.b razreda učiteljice Jasmine Slivar obilježili su Dan dječje knjige u školskoj knjižnici.Tom prigodom čitali smo slikovnicu švedskog pisca i ilustartora Larsa Klintinga Kastor peče kolač, te razgovarali o pročitanom.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 8. 4. 2016. 10:02

Pripreme za noć knjige

22.04.2016. obilježit ćemo Noć knjige. Za sudionike manifestacije pripremljen je program od 18:00 do 20:00 sati.

Uvodni program (igrokaz Neka nova Crvenkapica)

Književni susreti:

Sonja Zubović, razredna nastava

Dragan Miščević, predmetna nastava

Radionica - Sova, noćna čitačica ( izrađujemo sove od papira.Sova i šišmiš česti su simboli ove manifestacije)

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 8. 4. 2016. 09:26

Dan materinskog jezika

21.veljače, u svijetu se obilježava kao Dan materinskog jezika.Tim povodom u 2.b razredu organizirali smo radionicu na temu materinskog jezika.Školska knjižničarka i učiteljica Jasmina Slivar održale su učenicima kraće izlaganje te Power Point prezentaciju , nakon čega smo zajednički izradili plakat Škrinjica jezičnog blaga u koju smo unijeli naše najdraže riječi iz hrvatskog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 24. 2. 2016. 08:29

Čitanjem do zvijezda

Na županijskom natjecanju "Čitanjem do zvijezda" , koje se održalo u OŠ "Stjepan Radić" u Božjakovini, naši su učenici, Iva Mlakić, Dominik Kesedžić, te Ilija Žuljević  iz 8.c razreda osvojili 1. mjesto, te se plasirali na državno natjecanje. Ivana Tučkorić, 8.c prezentacijom plakata na temu odrastanja zauzela je 3. mjesto.Čestitamo!yes

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 23. 2. 2016. 11:33

Dan materinskog jezika

21.02. obiljažavamo Međunarodni dan materinskog jezika.Obilježava se odlukom UN-a iz 2000., s ciljem očuvanja jezične baštine. Ovaj je datum ujedno i prisjećanje na četvero ubijenih studenata u Bangladešu 1952. , jer su se zalagali i promovirali svoj materinski jezik.

Vjerujem da ćete na različite načine obilježiti ovaj datum, a svoj doprinos očuvanju jezičnog bogatstva možete dati i na stranici Europskog dana jezika. U rubrici Jezična blaga možete dodati i riječi iz svog materinskog jezika, ako smatrate da postoje,za koje nijedan prijevod ne može naći odgovarajuće ekvivalente.Primjer je portugalska riječ "saudade" koja označavanja nedostajanje, čežnju za nekim ili nečim.

JEZIČNA BLAGA

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 8. 2. 2016. 10:57

Čitanjem do zvijezda

15.12.2015. proveli smo školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda.Natjecanje su organizirale učiteljica hrvatskog jezika Antonija Borić i školska knjižničarka.Nakon obrade testova dobili smo troje učenika koji su se plasirali na Županijsko natjecanje : Dominik Kesedžić, Ilija Žuljević i Iva Mlakić.Ivana Tučkorić sudjelovat će na Županijskom natjecanju izradom plakata na temu "Odrastanje".

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 15. 12. 2015. 16:03

Gostovanje na "Farmi"

U četvrtak 3.12.2015.nekolicina učenika u pratnji knjižničarke gostovala je u TV show "Farma", gdje su im sudionici priredili lutkarsku predstavu "Pinokio".

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 7. 12. 2015. 08:49

Mali čitači

Škola je uključena u projekt "Čitamo mi, u obitelji svi" kojemu je cilj razvijanje čitalačkih navika i pozitivnog odnosa prema knjizi, kod učenika mlađe dobi.U projektu sudjeluju obitelji naših učenika, kroz zajedničko čitanje i razgovor o knjigama iz knjižnog ruksaka. Nakon pet dana boravka u njihovim obiteljima, učenici vraćaju ruksak u školu, te svake srijede izvještavaju učenike svog razreda o tomu kako je proteklo čitanje u njihovim obiteljima.Nekoliko puta sam posjetila 3.c , te prisustvovala vrlo zanimljivim izlaganjima. Prilažem i fotografiju malih čitača s njihovim najdražim knjigama.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 3. 12. 2015. 11:20

Mjesec borbe protiv ovisnosti

U razdoblju od 15.11. do 15.12.2015.obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti, tijekom kojeg se u našoj školi provode brojne aktivnosti.Tim se aktivnostima pridružila i školska knjižnica organizacijom kviza znanja o problemima ovisnosti. Kviz je preuzet od udruge Pragma i prilagođen.Provodi se na satu razrednika, te kroz izvannastavnu aktivnost Mladi knjižničari, a pobjednike nagrađujemo primjerkom dječjeg časopisa Smib.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 24. 11. 2015. 14:31

Čitamo mi, u obitelji svi

U petak, 6.11.2015. krenuli smo s provedbom projekta "Čitamo mi, u obitelji svi". Prvi su sudionici preuzeli naprtnjače s knjigama, koje će od petka do srijede "boraviti" u njihovim obiteljima.Evo, da ih predstavimo : Kristijan Kovačić, 3.a ; Jana Bočkaj, 3.b te Anđelko Grgurač, 3c.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Lacković  datum: 6. 11. 2015. 11:33
» Arhiva naših vijesti    
 


Kreativne ideje
Dokumenti

Krovna mapa za ovu stranicu nije postavljena, pa nema dokumenata za prikaz.Kalendar rada

Obrazovanje

 

 


Sigurnost na internetu


Red Button

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 


Stručni skupovi


Korisne poveznice


Časopisi

preskoči na navigaciju