preskoči na sadržaj
 

Školska knjižnica je medijsko, informacijsko, komunikacijsko i motivacijsko središte škole.U knjižnici se prikupljaju, obrađuju i daju na korištenje knjige, časopisi, ,te drugi neknjižni izvori znanja i informacija.Kroz knjižnicu se promiče knjiga i čitanje, osposobljava učenike za samostalno i cjeloživotno učenje, potiče se istraživački rad, učenje kroz različite medije, organiziraju se razne aktivnosti, druženje s književnicima, kvizovi, radionice, satovi lektire, te se promiče suradnja s drugim kulturnim, informacijskim i inim ustanovama. 

 

Školska knjižnica OŠ braće Radića prostire se na 42m2.Učenički fond broji 6464 svezaka, učiteljski 1669 svezaka, te 306 primjeraka AV građe.Pretplaćeni smo na nekoliko dnevnih listova ( Hrvatsko slovo, Školske novine) , te časopisa ( Olimp, Hrvatske šume, Lađa, Napredak...)

Book titled 'ŠKOLSKA KNJIŽNICA'Read this book made on StoryJumper


Članovi školske knjižnice su svi učenici, učitelji, stručni suradnici te ostali zaposlenici škole.
Upisnina se ne plaća, kao niti  zakasnina.
Učenici mogu posuditi jedan lektirni naslov, te još jedan nelektirni na rok od 30 dana. Iako se zakasnina ne plaća mole se učenici da redovitim vraćanjem knjiga omoguće i drugima dostupnost istih.
Referentna zbirka koju čine enciklopedije, leksikoni, rječnici i ostalo nije namijenjena posudbi. Ta se građa koristi u prostoru knjižnice.
Šteta nastala gubitkom ili oštećenjem knjige nadoknađuje se u dogovoru s knjižničarkom ( obično se nabavlja isti ili neki drugi lektirni naslov).
Kalendar rada


BRINI O SEBI

E-DNEVNIK


ŠKOLA ZA ŽIVOT!


Obrazovanje

 

 


Sigurnost na internetu

Red Button

Ova aplikacija namijenjena je svima Vama, ali je posebno prilagođena djeci i omogućuje prijavljivanje: sadržaja na internetu za koji sumnjate da je nezakonit i odnosi se na različite oblike iskorištavanja ili zlostavljanja djece.

 


Stručni skupovi


Korisne poveznice


Časopisi

preskoči na navigaciju